3 דברים שחשוב שתשאלו את עצמכם לפני פירוק החברה

ישנם מקרים בהם בעלי חברה מרגישים שהגיע העת לבצע סגירה של העסק כלומר, פרוק חברה. מדובר בהליך שעשוי להיות מורכב, שבו נסגר תאגיד שנפתח בזמנו, על פי כללי החוק הישראלי. הסיבות שיכולות להביא לפרוק חברה מגוונות והן יכולות להיות תוצאה של מצב כלכלי קשה אליו נקלעה החברה, חילוקי דעות קשים בין השותפים המרכיבים את הנהלת החברה, רצון לבצע מימוש של השקעה וכו'.

חשוב מאוד לבצע פרוק חברה במידה והיא איננה פעילה, מכיוון שכל זמן שהחברה רשומה וקיימת מבחינת הרשויות, היא חייבת בתשלום האגרה של רשם החברות, ואם אגרה זו לא תשולם, תצבור החברה קנסות. חברה שעברה פרוק באופן מסודר לא תחויב בכל תשלום. קיימים שלושה מקרים משפטיים של פרוק חברה: פרוק על ידי בית המשפט, פרוק מרצון ופרוק המלווה על ידי בית משפט. מה חשוב שתשאלו את עצמכם בטרם תבצעו את הפרוק?

 

האם מדובר בפרוק מרצון?

פירוק חברה מרצון פרושו סגירת פעילות החברה מרצונה ובהסכמת מחזיקי המניות. פרוק כזה יכול להתבצע לאחר שמסתיימת התקופה, המנוסחת בתקנון החברה, לקיומה של החברה.

כלומר, ניתן בהחלט לקבל החלטה על פרוק החברה, לאחר שבעלי המניות דנו והחליטו שהחברה איננה יכולה להתקיים עוד, ואין כדאיות כלכלית להמשך פעילותה העסקית. ברוב המקרים מדובר בחברה שנקלעה לחובות גדולים שאיננה מסוגלת לפרוע. האם אתם באמת במצב של אל חזור? אולי שווה להתייעץ עם יועץ עסקי?

לפרק חברה

מה יקרה אחרי הפרוק? האם אוכל להקים חברה חדשה בתחום אחר?

התשובה הנה חד משמעית כן אולם, יש לבחון את הליכי הפרוק של החברה הישנה, ולוודא שהתהליך בוצע כמו שצריך והתקבל צו המעיד על הפסקת פעילות החברה. במידה והכל בוצע כהלכה אין כל בעיה מבחינתכם להקים חברה חדשה.

החוק בישראל קובע שכל אחד, כולל תאגיד, יכול לייסד חברה, כל עוד היא פועלת במסגרת החוק, ואיננה מבצעת פעולות בלתי מוסריות, המהוות פגיעה כלשהי בציבור. אי לכך, אתם יכולים להיות שקטים בכל הקשור להקמת מיזם חדש לאחר פרוק החברה והשותפות הישנה.

 

מה המשמעות של פרוק חברה עקב חדלות פירעון?

פרוק של חברה בשל חדלות פירעון מתבצע כאשר הכנסות החברה נמוכות בהרבה מהחובות שנוצרו בחשבונה. כלומר, החברה איננה מסוגלת בשום דרך לשלם לספקיה, ולכל גורם שעבד מולה, את חובותיה כלפיו, וזו הסיבה שהיא נחשבת חדלת פירעון. החוק החדש העוסק במצב של חברה חדלת פירעון, מעניק לחברה הזדמנות לבצע הליך חדלות פירעון שבסופו ייקבע, האם החברה יכולה לעבור שיקום ולהמשיך להתקיים או, שלא קיימת סבירות כלכלית לשיקום החברה ויש לפרקה מידית.

הליך חדלות פירעון מתבצע על ידי בית המשפט כך שאם קבע בית המשפט, שהחברה חדלת פירעון, היא תפורק, ובעליה לא יישאו באופן אישי בחובות שצברה. במידה ובית המשפט לא קיבל את הליך חדלות הפירעון, מדובר בתהליכים אחרים לחלוטין.

לפרק חברה

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
גילוי האזנות סתר
כללי
האזנות סתר – כל מה שצריך לדעת בנושא

האזנות סתר הן ללא ספק אמצעי יעיל מאוד לאיסוף מידע בסיטואציות כאלה ואחרות. לצד זאת, יש לציין כי בקונסטלציה מסוימת מדובר בעבירה על החוק, שכן הדבר תלוי בשימוש שנעשה בהאזנות

רואת חשבון
טיפים פיננסים
!סוחר בשוק ההון? לא בלי רואה חשבון

החיוב במס על רווחים בשוק ההון נעשה על בסיס אישי וכל הכנסה מניירות ערך דרך ברוקר בחוץ לארץ או בארץ חייב בתשלום מס בארץ. המס על ניירות ערך נע בין

ביטוחים
ביטוח מבנה – מקרים שאנשים לא עשו ביטוח

עולם הביטוח בישראל הוא אינסופי ולכן לא פעם נוצרת אצלנו התחושה שחברות הביטוח השונות פשוט מנסות לגרום לנו לעשות את כל הביטוחים האפשריים. עם זאת, בפועל זה לא מדויק, והאמת